Vrijwilligers.png
PietenJooptuin.png
Vrijwilligers_Spaarne.png
Vrijwilligers_JP_en_Rob.png
Vrijwilligers_d_en_b.png
Vrijwilligers_finish_d_en_b.png

Word vrijwilliger bij Adamas

Een luisterend oor kunnen zijn, een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten
is niet alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij. - Petra

Vrijwilligers vormen het kloppende hart van Adamas. We hebben jouw tijd, toewijding, talent en compassie nodig om degenen die geraakt zijn door kanker te ondersteunen. Of het nu gaat om het bieden van een luisterend oor, het organiseren van activiteiten of het verlenen van praktische hulp: elke hand en elk hart dat zich vrijwillig inzet, maakt een wezenlijk verschil.

 

Rosanna Francisca Anke

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mensen die kunnen luisteren, makkelijk contact maken en invoelend zijn. Daarnaast ben je betrokken, sociaal vaardig en empathisch en kun je onze gast en diens behoefte centraal stellen. Je hebt het vermogen om te improviseren en daarbij een praktische instelling. Het is hierbij niet noodzakelijk om uit eigen ervaring te weten wat het betekent om geconfronteerd te worden met kanker.

Schrijf je in als vrijwilliger

 
 

Geven en ontvangen: tweerichtingsverkeer

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor Adamas. Wij zorgen voor een goede begeleiding en een informele en gezellige sfeer. Daarnaast is het ook mogelijk om je verder te ontwikkelen via supervisie, intervisie, verdiepende trainingen en teambuildingdagen. Persoonlijke groei en talentontwikkeling zijn een direct gevolg van onze visie en verankert in onze werkwijze. Je bent er voor een ander, maar óók voor jezelf. Er is ruimte voor jouw eigen talenten en ontwikkeling. Door workshops, trainingen en werkervaring krijg je als vrijwilliger de mogelijkheid om te groeien in je werk maar ook in wie je bent.

Schrijf je in als vrijwilliger

JPRob

Voorbeelden van vrijwilligersfuncties:

Vrijwilligers voor de dagelijkse gang van zaken:
 • Gastvrouw of -heer
 • Administratief medewerker
 • Medewerker evenementenorganisatie & PR
 • Huis- en tuinonderhoudsmedewerker
 • Taxichauffeur
 Vrijwillige experts, zoals:
 • Masseurs
 • Professionele begeleiders van workshops op het gebied van creativiteit, ontspannen en bewegen
 • Medewerkers marketing, fondsenwerving, social media en communicatie
Actief in de hele regio

Bij Adamas werken meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers. Samen bieden we de gasten een warm welkom op de volgende vaste locaties:

 • Adamas centrum in Nieuw-Vennep
 • Het Oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp
 • Zwembad de Tweesprong in Roelofarendsveen (iedere dinsdagmiddag) en de Estafette in Nieuw Vennep (iedere woensdagmiddag) 

Kom je sfeerproeven en kennismaken?

Kom langs in ons centrum in Nieuw Vennep: maak een afspraak met Marcia de Groot. In een gesprek kun je de sfeer proeven en kunnen we kijken naar: jouw motivatie waarom jij je wilt inzetten voor anderen, welke talenten je mogelijk wil ontwikkelen, passend bij jouw huidige levensfase. Er zijn vele vrijwilligersrollen mogelijk, en ook over tijdsbesteding kunnen we afspraken maken die precies bij jouw tijdschema passen. Het werk als vrijwilliger is, mooi, leerzaam en uitdagend tegelijk (zoals bij iedere baan). En ook: wél vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin een proefperiode van drie maanden is opgenomen. De Coördinator Vrijwilligers voert met iedere vrijwilliger een jaarlijks evaluatie-/voortgangsgesprek. 

Je kunt je meteen inschrijven als vrijwilliger.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marcia de Groot, Coördinator Vrijwilligers via  of 06-42021359.

Nieuwsflits

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ons activiteitenaanbod!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ervaring met Adamas centrum

“Wij hebben een unieke samenwerking”


Tamar Voskamp - Afdelingshoofd Oncologie Centrum Spaarne Gasthuis

“Doordat het Adamas ook in het Oncologie Centrum zit, ontstaat er een unieke samenwerking. Adamas medewerkers kennen ons en onze zorgverleners goed, waardoor ze extra goed…

Lees meer

Basistraining

Bij Adamas vinden we het enorm belangrijk om de kwaliteit van onze ondersteuning en begeleiding hoog te houden. Gasten mogen immers verwachten dat ze bij Adamas professioneel ontvangen worden. Daarom geven we onze vrijwilligers in de basistraining handvaten om die ondersteuning en begeleiding op een goede manier in te kunnen vullen. Je krijgt immers soms te maken met heftige situaties en verhalen, daar bereiden we vrijwilligers in onze basistraining dan ook goed op voor. Ook leer je in de basistraining om heftige gesprekken niet mee naar huis te nemen.

De basistraining bestaat uit 2 dagen en een terugkomdag na een half jaar. Na het afronden van de basistraining kan je aan de slag in ons huis in Nieuw-Vennep, in Kaag en Braassem en in het Spaarne Gasthuis. Voor de training kun je ook al aan de slag. Aan jou de keuze om te kijken wat het beste past. 

Schermafbeelding 2023 12 18 om 16.10.36

Locatie Nieuw-Vennep

Eugenie Prévinaireweg 61
2151 BB Nieuw-Vennep
0252-680233

Maandag 09.30-16.30 uur
Dinsdag 09.30-16.30 uur
19.00-21.00 uur
Woensdag 09.30-16.30 uur
Donderdag 09.30-16.30 uur
Vrijdag* 09.30-12.30 uur


* Alleen de eerste vrijdag van elke maand.

Heb je een klacht of wil je praten met een vertrouwenspersoon? Meld het hier en we nemen je verzoek direct in behandeling.

 

Adamas in het Spaarne Gasthuis

Spaarnepoort 1, Hoofddorp
Kamer op Polikliniek Oncologie
023-2248944

Maandag 09.00-16.30 uur
Dinsdag 09.00-16.30 uur
Woensdag 09.00-16.30 uur
Donderdag 09.00-16.30 uur
Vrijdag 09:00-13:00 uur

Aangesloten bij:

Adamas is aangesloten bij IPSO, de brancheorganisatie voor centra voor leven met en na kanker.

IPSO logo 2022 RGB

KWF

KWF Samenmet wit RGB 1

Stichting Adamas inloophuis heeft de ANBI status. Dit betekent onder meer dat de giften in veel gevallen aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Doneren kan direct via de website door de qr code te scannen.

ANBI FCdoneer online