Adamas-Centrum-2022197.jpeg
Adamas-Centrum-20222.jpeg
8.png
31.png
2.png
5.png
41.png

Ontwikkel je talenten als gastvrouw of -heer?

 

Je hoeft het niet alleen te doen. 
Wanneer mensen geconfronteerd worden met kanker staat hun wereld op zijn kop. Als gastvrouw of -heer ondersteun jij onze gasten om de regie over hun leven weer terug te krijgen. Om hun kwaliteit van leven te vergroten. Je ondersteunt onze gasten met jouw tijd en aandacht. Met een verdiepend gesprek of een luisterend oor. Samen kijken we hoe jij je talenten het beste in kan zetten voor onze gasten. 

Wie zoeken we?
Kan je goed luisteren, maak je makkelijk contact en ben je invoelend? Ben jij betrokken, sociaal vaardig en empathisch en kan jij onze gast en diens behoefte centraal stellen? Het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Het is niet noodzakelijk om uit eigen ervaring te weten wat het betekent om geconfronteerd te worden met kanker.

Er zijn voor een ander, maar ook voor jezelf!
Het werk als vrijwilliger is, mooi, leerzaam, uitdagend, wel vrijwillig maar niet vrijblijvend (zoals bij iedere baan), bijzonder en ook leuk. Je bent er voor een ander, maar óók voor jezelf. Er is ruimte voor jouw eigen talenten en ontwikkeling. Door workshops, trainingen en werkervaring krijg je als vrijwilliger de mogelijkheid om te groeien in je werk maar ook in wie je bent. 

Vrijwilligers voor oncologiecentrum Spaarne Gasthuis
De gastvrouwen of -heren van Adamas zijn aanwezig in de wachtkamers van de poli en bestralingsruimtes van Antoni van Leeuwenhoek , de dagbehandeling en verpleegafdelingen. Zij bieden een luisterend oor, of zijn ze er voor niet-medische vragen van de patiënten maar ook voor de naasten. Je bent een zeer waardevolle aanvulling op de medische zorg die ze krijgen in het ziekenhuis.

Voor meer informatie over de rol als vrijwilliger klilk op onderstaande button.

VRIJWILLIGER

“Gastvrouw zijn bij het Adamas heeft mijn leven verrijkt. Een luisterend oor kunnen zijn, een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten is niet  alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij. Het is fijn om te zien hoe je iemand weer in zijn/haar kracht ziet komen”, aldus Petra Kors.

 

Schermafbeelding 2023 12 18 om 16.10.36

Aanmelden
Je kunt je online aanmelden. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact  op met Marcia de Groot, Coördinator Vrijwilligers via of 06-42021359.

Basistraining
Bij Adamas vinden we het enorm belangrijk om de kwaliteit van onze ondersteuning en begeleiding hoog te houden. Gasten mogen immers verwachten dat ze bij Adamas professioneel ontvangen worden. Daarom geven we onze vrijwilligers in de basistraining handvaten om die ondersteuning en begeleiding op een goede manier in te kunnen vullen. Je krijgt immers soms te maken met heftige situaties en verhalen, daar bereiden we vrijwilligers in onze basistraining dan ook goed op voor. De basistraining bestaat uit 2 dagen en 1 terugkomdag. Na het afronden van de basistraining kan je aan de slag in ons huis in Nieuw-Vennep, in Kaag en Braasssem en in het Spaarne Gasthuis. Aan jou de keuze om te kijken wat het beste past.

Wat biedt Adamas jou?
We bieden vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin een proefperiode van drie maanden is opgenomen. Naast de basistraining bieden wij ook een uitgebreid trainingsaanbod aan van privé coaching, leuke workshops en verdiepende trainingen.

 

 

 

Ervaring met Adamas centrum

“Wij hebben een unieke samenwerking”

Tamar Voskamp - Afdelingshoofd Oncologie Centrum Spaarne Gasthuis

“Doordat het Adamas ook in het Oncologie Centrum zit, ontstaat er een unieke samenwerking. Adamas medewerkers kennen ons en onze zorgverleners goed, waardoor ze extra goed begrijpen hoe het voor onze patiënten is in het ziekenhuis. De toegang is laagdrempelig, zo kunnen we steeds meer samenwerking realiseren rondom onze patiënten.”

Locatie Nieuw-Vennep

Eugenie Prévinaireweg 61
2151 BB Nieuw-Vennep
0252-680233

 Maandag:  09.30-16.30 
 Dinsdag:  09.30-13.00
 Woensdag:  09.30-16.30 
 Donderdag:  09.30-13.00 
 Vrijdag:  gesloten


* Afwijkende openingstijden voor juli / augustus zichtbaar

Scan de QR of maak geld over op:
IBAN NL08 RABO 0129 8483 79.

Adamas QR code zonder regitratie Steun Adamas Doneer nu TRANSPARANT

Adamas in het Spaarne Gasthuis

Spaarnepoort 1, Hoofddorp
Kamer op Polikliniek Oncologie
023-2248944

 Maandag:  09.00-16.30
 Dinsdag:  09.00-16.30
 Woensdag:   09.00-16.30
 Donderdag:   09.00-.16.30
 Vrijdag:   09.00-13.00

 

 

 

Aangesloten bij:

 

Een deel van de coördinatorenkosten wordt betaald door KWF.

KWF Samenmet wit RGB 1

  

Stichting Adamas inloophuis heeft de ANBI status. Dit betekent dat giften aftrekbaar kunnen zijn.

anbi logo inverse