Adamas in de klas

Voor leerlingen
Veel leerlingen worden met kanker geconfronteerd. Gelukkig meestal niet direct, maar wel ouders/grootouders/familie, etc. Klasgenootjes kunnen zich soms moeilijk voorstellen wat voor invloed kanker op iemands leven heeft. Misschien worden er op school wel grapjes gemaakt of scheldwoorden gebruikt over kanker die pijn doen, of durft een kind niet te laten merken dat hij/zij niet lekker in z’n vel zit.

Voor leerkrachten
Ook leerkrachten kunnen het moeilijk vinden om de juiste houding te bepalen als hij/zij een kind in de klas heeft die met kanker geconfronteerd wordt. Daarnaast komt helaas ook kanker voor bij leerkrachten, hoe maak je dit bespreekbaar in een klas of binnen de school. Adamas biedt leerkrachten graag begeleiding.

Presentaties en workshops
Door presentaties/gastcolleges/workshops te geven in de klas willen we kanker bespreekbaar maken. Om kinderen en leerkrachten duidelijk te kunnen maken dat ze er niet alleen voor hoeven te staan.
De vrijwilligers van het scholenteam van Adamas komen in de klas op een luchtige manier vertellen hoe je iemand die met kanker te maken heeft kunt helpen. Om vragen over kanker te beantwoorden. Om kinderen te laten praten over kanker. Om aan te geven wat het scheldwoord kanker met kinderen doet.
Uit ervaring weten we dat er tijdens deze presentaties vaak mooie dingen in de klas gebeuren. Gesprekken over sociaal-emotionele zaken geven vaak hele verrassende en waardevolle inzichten, zowel voor de leerling zelf als voor de docent.
De klas is uiteraard ook welkom om zelf een kijkje in het inloophuis te nemen.

Wat kunnen wij naast presentaties/workshops en of gastcolleges voor jouw school betekenen:
  • Bondgenoten gesprek op de locatie van de school zelf
  • Leering/Leraar/team begeleiden
  • Tips over lesmaterialen/lessen

We denken graag mee wat voor de leerlingen, de leerkrachtenen de school het beste werkt.