Positieve gezondheid

In het Adamas Inloophuis werken we met de methode Positieve gezondheid van Machteld Huber.

Marcia de Groot, coach Positieve Gezondheid, heeft 2 podcasts opgenomen.

Klik op de afbeeldingen hieronder om de podcasts te horen over wat Positieve Gezondheid voor jou kan betekenen.
  
PG handvat bij kanker


podcast marcia pg


Wil je weten hoe we Positieve Gezondheid gebruiken bij Adamas met concrete voorbeelden, klik op deze podcast. 
Podcast over kanker gesproken


Positieve gezondheid is een manier om breder naar positieve gezondheid 2gezondheid te kijken, en niet alleen naar lichamelijke gezondheid. Doe je de dingen die je leuk vindt,of vergeet je je eigen behoeftes vaak. Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben misschien eenzaam? Is er medische zorg nodig, krijg je voldoende steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. De positieve gezondheidsmethode bestaat uit 6 pijlers (zie afbeelding) die allemaal even belangrijk zijn voor jouw gezondheid. 

Positieve gezondheidsgesprek
Voorafgaand aan dit gesprek kun je thuis of bij het Adamas Inloophuis de test invullen. Dit kan online via https://mijnpositievegezondheid.nl, maar je kunt deze test ook op papier/digitaal met een vrijwilliger maken. Positieve gezondheid kent 6 dimensies die allemaal even belangrijk zijn. Tijdens je gesprek met een vrijwilliger nemen jullie samen de uitslag van de test door. Deze uitslag is zichtbaar gemaakt in de vorm van een spinnenwebmodel (zie afbeelding). Samen gaan we onderzoeken wat er zoal mogelijk is om 1 of meerdere pijlers te verbeteren. Ons activiteitenprogramma is aangepast aan de zes dimensies van gezondheid. Deze dimensies hebben elk een eigen ikoontje, dat je ook weer terug vindt op onze activiteitenflyers.

Wil je meer weten of geinteresseerd in een gesprek? Bel 0252-680233 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor een afspraak.