4.png
Adamas-Centrum-2022197.jpeg
Adamas-Centrum-20222.jpeg
41.png

Alle informatie en kennis onder één dak

 

Over psychosociale zorg: naast het medische

Adamas biedt psychosociale zorg aan mensen die leven met (de gevolgen van) kanker. Dit is een vorm van zorg die gericht is op het welzijn van de mens op zowel psychologisch als sociaal gebied; in het verlengde van het medische traject. Wij streven ernaar om jou te voorzien van alle informatie, je te inspireren en verder op weg te helpen. Hieronder vind je een overzicht van onze vaste informatie-activiteiten.

Informatiebijeenkomsten/lezingen

  • Neuropathie
  • Effecten van bestraling bij borstkanker
  • Weet jij wat je wilt? (einde levensfase)
  • Verder gaan na kanker
  • Kanker heb je samen
  • Bijeenkomsten van patiëntenverenigingen

Spreekuren op afspraak

  • Inloopspreekuur vermoeidheid bij kanker
  • Inloopspreekuur re-integratie
  • Afscheid in het bijzonder (wat komt er bij kijken en wat is er mogelijk bij een uitvaart)
  • Spreekuur Stomavereniging

 

 

(Na)zorg buiten Adamas

Wij zijn goed op de hoogte van aanvullende zorg in de regio. Mocht je behoefte hebben aan bijvoorbeeld een psycholoog, een rouwtherapeut, een kindertherapeut, een oncologisch- of oedeemfysiotherapeut, een ergotherapeut of een fysiotherapeut, dan kunnen wij je daarmee in contact brengen. Ook kennen wij maatschappelijke / professionele organisaties die (na)zorg bieden. Denk aan een re-integratiebureau, een maatje, iemand die je helpt met het op orde brengen van je financiën, het vinden van een geschikte pruik of lingerie na een borstamputatie. Wij kennen veel mensen en organisaties - meer dan we hier kunnen noemen - in de regio en leggen graag de verbinding voor je. Neem voor meer informatie contact op via .

Informatie voor werkgevers, leidinggevenden en ondernemers

Heeft iemand in jouw organisatie kanker (gehad) of bijvoorbeeld een zieke partner of kind? Dan kan dat een grote impact op de organisatie hebben. De zogeheten mentale en fysieke 'late gevolgen' van kanker zie je vaak niet aan de buitenkant, maar zijn van invloed op het verloop van het re-integratietraject. Adamas is niet alleen van toegevoegde waarde op het re-integratietraject van de werknemer, maar ondersteunt ook werkgevers/leidinggevenden met informatie en praktische tips over het omgaan met een medewerker die geconfronteerd is met kanker. Neem voor meer informatie contact op via .

Kennis delen over informele zorg en kwaliteit van leven:

Wij delen graag onze kennis en ervaring rondom psychosociale oncologische zorg, in het bijzonder over de methode 'Positieve Gezondheid': hoe word ik (weer) gezonder en veerkrachtiger? Bijvoorbeeld door het geven van lezingen/presentaties op bijeenkomsten, seminars of congressen.
Neem voor meer informatie contact op via  en geef aan hoe je ons wilt betrekken bij dit onderwerp. 

Gastlessen en presentaties op scholen

Veel leerlingen worden met kanker geconfronteerd. Helaas komt dit steeds vaker voor en heeft enorme impact op het gezin en het kind. Kinderen laten hierover zeker niet altijd het achterste van hun tong zien. Klasgenootjes kunnen zich soms moeilijk voorstellen wat voor invloed kanker op iemands leven heeft. Wij bieden gastlessen aan om op luchtige manier kanker bespreekbaar te maken. Ook bieden we tools en tips voor de leerkrachten die met kanker te maken hebben op school. Voor meer informatie, contact ons via

Gabrielle gastcollege Geel DEF

Infotheek & Inspiratie

In de Infotheek van Adamas zijn boeken, magazines en folders over kanker in de breedte, (veer)kracht en gerelateerde onderwerpen te vinden. We lenen de boeken uit zodat je de informatie thuis rustig kunt doornemen. Kom gewoon even langs en kijken of er iets voor je bij zit.

 

Aanmelden

Online aanmelden kan via de agenda of via  of bel 0252-680233 o.v.v. de gekozen activiteit.
Geef ook door je: woonplaats | telefoonnummer | gewenste dag.

Agenda

Nieuwsflits

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ons activiteitenaanbod!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ervaring met Adamas centrum

“Mijn Troostvriendje”

Lycke (gast bij de Adamas KidsClub)

“Ik vind het altijd heel leuk om naar Adamas te gaan. Ik ga samen met mijn zusje omdat onze papa ziek is. Ik mocht een knuffel uitzoeken met een ritssluiting op zijn mond. Wanneer ik verdrietig ben teken ik op een klein…

Lees meer

Locatie Nieuw-Vennep

Eugenie Prévinaireweg 61
2151 BB Nieuw-Vennep
0252-680233

Maandag 09.30-16.30 uur
Dinsdag 09.30-16.30 uur
19.00-21.00 uur
Woensdag 09.30-16.30 uur
Donderdag 09.30-16.30 uur
Vrijdag* 09.30-12.30 uur


* Alleen de eerste vrijdag van elke maand.

Heb je een klacht of wil je praten met een vertrouwenspersoon? Meld het hier en we nemen je verzoek direct in behandeling.

 

Adamas in het Spaarne Gasthuis

Spaarnepoort 1, Hoofddorp
Kamer op Polikliniek Oncologie
023-2248944

Maandag 09.00-16.30 uur
Dinsdag 09.00-16.30 uur
Woensdag 09.00-16.30 uur
Donderdag 09.00-16.30 uur
Vrijdag 09:00-13:00 uur

Aangesloten bij:

Adamas is aangesloten bij IPSO, de brancheorganisatie voor centra voor leven met en na kanker.

IPSO logo 2022 RGB

KWF

KWF Samenmet wit RGB 1

Stichting Adamas inloophuis heeft de ANBI status. Dit betekent onder meer dat de giften in veel gevallen aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Doneren kan direct via de website door de qr code te scannen.

ANBI FCdoneer online