Adamas-Centrum-2022197.jpeg
Adamas-Centrum-20222.jpeg
8.png
31.png
2.png
5.png
41.png

Een-op-eengesprek

Als je besluit om naar ons toe te komen, heb je misschien een idee of gevoel wat je wilt. Het kan ook heel goed dat je dat helemaal niet hebt; dat is ook helemaal prima. Want hoe het ook is, je bent van harte welkom. Hieronder hebben we geschetst hoe het contact zou kunnen starten en verlopen. Voel je vrij om altijd jouw wens naar voren te brengen. Dat is voor ons hetgeen dat telt en voor ons het vertrekpunt om mee te starten.

 

Tijdens dit gesprek voelde ik dat mijn verhaal niet alleen gehoord werd, maar ook begrepen (Inge).

 

Zullen we eerst even kennismaken?

Als je ons net op het spoor bent gekomen, is het fijn om eerst even kennis te maken. Om de sfeer te proeven in het centrum. Is dit wel iets voor jou? Een reden om langs te komen. Wij doen dan eerst een kennismakingsgesprek en daarna geven we je graag een rondleiding zodat je een idee krijgt wat het centrum jou potentieel kan bieden.

Er is altijd een luisterend oor beschikbaar

Soms heb je behoefte aan een goed gesprek. Een luisterend oor. Iemand om je verhaal mee te delen, maar die ook vragen durft te stellen. Een een-op-eengesprek met een gastvrouw of -heer maakt je ook bewust van wat je nodig hebt. Dat kan voor ieder mens en op ieder moment anders zijn. Je kunt bijvoorbeeld na een gesprek een vervolggesprek inplannen of je aanmelden voor een lotgenotengroep of een activiteit. Heb je behoefte aan specifieke of intensievere begeleiding die wij niet aanbieden, dan informeren we je over de mogelijkheden buiten het centrum. Adamas heeft een nauwe samenwerking met sociaal (maatschappelijke) organisaties of therapeuten in de regio. Adamas heeft daarnaast een groot netwerk van betrouwbare partijen waarmee wordt samengewerkt.

Je kwaliteit van leven vergroten: maar hoe?

Met de diagnose kanker lijkt alles even in een ander daglicht komen te staan. Jouw  leven - of dat van een dierbare - neemt een andere wending dan je dacht. Je belandt in een medisch traject en de emoties nemen soms de overhand. Op die manier is het niet altijd makkelijk om het kaf van het koren te scheiden. Dat is niet meer dan begrijpelijk. Maar voor jou niet altijd even fijn.

Hier bij Adamas zijn wij er voor om samen met jou te kijken hoe jouw kwaliteit van leven te vergroten. Wij hebben daar een fijne benadering voor die Positieve Gezondheid heet. Het is een methode binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Adamas hanteert deze benadering om op een effectieve manier in kaart te brengen waar jij nu - op dit moment - behoefte aan hebt. Op deze manier komen we er snel achter waar jou behoeftes liggen en wat er voor nodig is om (eerste) nieuwe stappen te kunnen zetten.

Plan een gesprek

Nieuwsflits

Automatisch op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ons activiteitenaanbod!
 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ervaring met Adamas centrum

“Centrum is van onschatbare waarde”

Aart Beeker (Internist hemato-oncoloog, Spaarne Gasthuis)

“Centra als het Adamas, zijn van onschatbare waarde. Zij bieden dingen die wij als dokters en hulpverleners niet kunnen bieden: tijd, aandacht, rust en een warm bad. Of het geven van niet-medische en praktische informatie en het ondersteunen van mensen om hun leven weer op de rails te krijgen.”

Locatie Nieuw-Vennep

Eugenie Prévinaireweg 61
2151 BB Nieuw-Vennep
0252-680233

 Maandag:  09.30-16.30   
 Dinsdag:  09.30-16.30   
   19.00-21.00   alleen op afspraak
 Woensdag:  09.30-16.30   
 Donderdag:  09.30-16.30   
 Vrijdag:  09.30-12.30   eerste vrijdag van elke maand

 

Scan de QR of maak geld over op:
IBAN NL08 RABO 0129 8483 79.

Adamas QR code zonder regitratie Steun Adamas Doneer nu TRANSPARANT

Adamas in het Spaarne Gasthuis

Spaarnepoort 1, Hoofddorp
Kamer op Polikliniek Oncologie
023-2248944

 Maandag:  09.00-16.30
 Dinsdag:  09.00-16.30
 Woensdag:   09.00-16.30
 Donderdag:   09.00-.16.30
 Vrijdag:   09.00-13.00

 

 

 

Aangesloten bij:

 

Een deel van de coördinatorenkosten wordt betaald door KWF.

KWF Samenmet wit RGB 1

  

Stichting Adamas inloophuis heeft de ANBI status. Dit betekent dat giften aftrekbaar kunnen zijn.

anbi logo inverse